De vrouwen van Carhullan

De vrouwen van Carhullan Sarah Hall

In De vrouwen van Carhullan van Sarah Hall verzet een vrouwengemeenschap zich tegen het autoritaire gezag. Voor de lezers van Margaret Atwood.

De wereld is veranderd. Het is oorlog en Groot-Brittannië, geheel afhankelijk geworden van de vs, wordt geregeerd door een totalitair bewind dat kortweg ‘het Gezag’ wordt genoemd. Waardevolle goederen en wapens zijn in beslag genomen, burgers worden nauwgezet in de gaten gehouden en alle vrouwen zijn verplicht apparaatjes te laten implanteren ter voorkoming van zwangerschap. Dit is het verhaal van Zuster, een jonge vrouw die probeert aan deze onderdrukking te ontsnappen. Ze vertelt over haar pogingen om het leger van Carhullan te vinden, een door mythes omgeven groep vrouwen die in een afgelegen deel van Cumbrië zou wonen. Voor Zuster vormen ze de laatste hoop op verlossing.

De vrouwen van Carhullan van Sarah Hall is een getuigenis van de triomf van het individu in benarde omstandigheden. Het is een visionaire, uiterst fijngevoelige roman van een schrijfster met een onvoorstelbare verbeeldingskracht.

The Handmaid’s Tale (Het verhaal van de dienstmaagd) van Margaret Atwood heeft raakpunten met Sarah Halls universum.’ – De Morgen

‘Het veranderende klimaat en de autoritaire politiek van Sarah Halls roman komen vijftien jaar na dato alarmerend bekend voor.’ – The Guardian

Verwacht 10-1-2022
€15,00
  Zet op verlanglijst

Specificaties

ISBN
9789026355202
Uitgever
Ambo|Anthos
Druk
2e
Datum
10-01-2022
Taal
Nederlands
Bladzijden
224 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Nederlandstalige literatuur
Thema
Fictie: algemeen en literair
Dystopische en utopische fictie
Vertaalde fictie
Feminisme en feministische theorie
Verenigd Koninkrijk, Groot-Brittannië

Delen op

4 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • Advies per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum