Eis het onmogelijke

Eis het onmogelijke Slavoj Zizek

Dat Slavoj Žižek als geen andere hedendaagse filosoof ook een scherpzinnig cultuurcriticus is, bewijst hij met dit boek. In vierendertig korte hoofdstukken analyseert hij de betekenis van de meest uiteenlopende actuele onderwerpen, van de financiële crisis en de Arabische Lente tot de opkomst van China en het populisme. Daarbij schuwt Žižek fundamentele vragen niet. Wat is de taak van het denken in een tijd waarin aloude antwoorden niet meer volstaan? Hoe kunnen we ons een andere wereld voorstellen? Waarop kunnen we onze hoop vestigen? Uit de vaak verrassende antwoorden die hij geeft, blijkt een blijvende noodzaak om de grenzen van het mogelijke en het onmogelijke steeds weer opnieuw te overdenken. Eis het onmogelijke is een toegankelijke introductie op een van de meest spraakmakende denkers van dit moment.

De wereldberoemde sociaal theoreticus Slavoj Žižek (1949) staat bekend om zijn werk in de marxistische filosofie, psychoanalyse en culturele kritiek. Žižek studeerde filosofie en sociologie aan de Universiteit van Ljubljana en psychoanalyse aan de Universiteit van Parijs.

In Eis het onmogelijke! analyseert Žižek uiteenlopende onderwerpen als Hollywood-films, Zweedse misdaaddrama’s en de globale financiële crisis. Aan de hand van verzamelde interviewvragen verkent hij de mogelijkheden voor verandering en wat voor samenleving wellicht beter zou zijn om na te streven.
€21,95

Voor 21.00 besteld, morgen in huis
(Op werkdagen)
Nota bene: de coronacrisis beïnvloedt de levertijden.

  Zet op verlanglijst

Specificaties

ISBN
9789491717208
Uitgever
Vrije Uitgevers, De
Druk
2e
Datum
24-02-2015
Taal
Nederlands
Bladzijden
172 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Filosofie
Vertaler
Menno Grootveld

Delen op

4 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • Advies per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum