De aanval op de natiestaat

De aanval op de natiestaat Thierry BAUDET

Europese eenwording en multiculturalisme hebben de nationale staat verzwakt. De soevereiniteit van het parlement wordt steeds verder ondergraven en de nationale identiteit verwatert. In de tweede helft van de twintigste eeuw is in alle West-Europese landen een sluipende aanval ondernomen op de natiestaat. In een verrassende kritiek op de naoorlogse elites laat Thierry Baudet zien dat zonder nationale soevereiniteit de democratische rechtsstaat niet kan functioneren.

De aanval op de natiestaat neemt de lezer mee vanaf de oorsprong van moderne staten in de zestiende en zeventiende eeuw tot aan de brandende kwesties van nu: immigratie, populisme en de toekomst van Europa.

Over de auteur
Mr. Thierry Baudet (1983) studeerde rechten en geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde, samen met Michiel Visser, de succesvolle essaybundels Conservatieve vooruitgang en Revolutionair verval. Daarnaast is hij columnist voor NRC Handelsblad.
De aanval op de natiestaat is een Nederlandse bewerking van het proefschrift dat hij schreef onder Paul Cliteur en Roger Scruton.
Let op, dit is een e-book! Please note: this is an ebook.
€9,99

Specificaties

ISBN
9789035137844
Uitgever
Bert Bakker
Verschenen
17-08-2012
Taal
Nederlands
Bindwijze
E-book EPUB met digitaal watermerk
Genre
Politicologie

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Bestellen zonder registratie of login.
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling.
MINDBOOKSATH : athenaeum