Alles lijkt op iets anders

Alles lijkt op iets anders Tuinder, Dick

Publicatie dertien – met niets te vergelijken én rijk geïllustreerde – verhalen van Dick Tuinder. 144 pagina’s, full color, rijk geïllustreerd, softcover/gebonden. Gedrukt op duurzaam 130 grams papier.

“Het was op een stille zondagmorgen toen ik, ongeveer negen jaar oud, alleen in huis en met een boek over Marsastronauten onder de arm, naar buiten keek en me voor het eerst ten volle bewust werd van het feit dat er achter die blauwe lucht een oneindigheid verscholen ging die zich naar alle kanten uitstrekte en waarvan ik dus logischerwijs het exacte middelpunt moest zijn.

Voorbij het blauw was het alsof ik een gezicht zag. Iemand die ik niet persoonlijk kende, maar die mij – zoals je dat met verre familie soms kan hebben – opvallend vertrouwd voor kwam.

We keken elkaar recht in de ogen, de oneindigheid en ik. En hoe langer ik keek, des te kleiner die oneindigheid werd, tot hij als een zwart fluweelachtig bolletje, net iets kleiner dan een tennisbal, in de palm van mijn hand lag.”
Uit: Alles lijkt op iets anders, pagina 143.

Over de auteur: Dick Tuinder is regisseur van onder andere de speelfilms Afscheid van de Maan (2014) en Winterland (2009), illustrator, schrijver en beeldend kunstenaar. In 2019 publiceerde hij bij Uitgevershuis Silent Woods het zeer succesvolle ‘Het Stipte Wolkje’, een assemblage van cartoons die hij maakte voor De Groene Amsterdammer aangevuld met nieuw werk.

‘Toen ik de verhalen die zich in een eerste selectie voor deze bundel verzameld hadden bekeek, herkende ik in ieder verhaal een drang om, tegen beter weten in misschien, voorbij het gekende te reiken, zoekend naar echtheid die nog niet door voorkennis gekleurd is. Een wereld van woorden en beelden waarin het bestaan logisch, gewenst en zelfs noodzakelijk is. Ik kan helaas niet zeggen dat ik die wereld heb gevonden. Maar het schrijven van deze verhalen en het maken van de tekeningen heeft me althans op momenten het gevoel geschonken daar naar toe op weg te zijn.’

Niet leverbaar

Deze titel is (nog) niet op voorraad.

Specificaties

ISBN
9789080827325
Taal
Onbekend
Bindwijze
Paperback
Genre
Kunst

Delen op

4 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • Advies per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum