Woord!

Woord! de taal van nederhop Vivien Waszink

Nederhoppers zijn grappig als haha, cooler dan een pinguïn in een vriestas en stoer - ze naaien zelfs Van Gogh een oor aan. Hiphop gaat veel verder dan over geld en chickies rappen. Het is een wereld vol speelse taal en creatieve opschepperij, met af en toe een onvermijdelijke diss, zoals deze van de Osdorp Posse: 'Ze hebben wel de riemen maar ze weten niet te roeien ... groentje, want jij zette nog je schoentje toen ik al gangsterrapte over Al Kapoentje.'

Woord! is een ode aan de taalvernieuwing van de nederhop, waarin wordt geleend, vertaald en verrijkt dat het een lust is: want bring je de beat in en heb je straatgeloofwaardigheid, dan is rappen zo eenvoudig als een vouwfiets en pak je voor je het weet meer grietjes dan Hans.

Metaforen en woordspelingen, nieuwe stijlfiguren, nieuwe betekenissen van bestaande woorden, nieuwe samenstellingen - noem maar op: Woord! legt het uit.

Vivien Waszink werkt als taalkundige op het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL). Ze schreef eerder artikelen over nederhop in Onze Taal en schrijft een wekelijkse column voor het online platform Hiphop In Je Smoel.

Niet leverbaar

Deze titel is (nog) niet op voorraad.

Specificaties

ISBN
9789057123887
Uitgever
Nieuwezijds b.v.
Druk
1e
Datum
17-10-2013
Taal
Nederlands
Bindwijze
Paperback
Genre
Muziek

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

4 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • Advies per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum