Uit de knoop

Uit de knoop rationeel-emotieve therapie en andere cognitieve gedragstherapieen bij kinderen en adolescenten Gidia Jacobs ; N. Muller ; E. ten Brink

Kindertherapeuten, –psychologen, –psychiaters en pedagogen laten zich de laatst jaren steeds meer inspireren door de cognitief georiënteerde gedragstherapieën. De rationeel–emotieve therapie (RET) is zeer praktisch gericht en levert een rijkdom aan gevoels–, gedrags– en cognitieve interventies.

Uit de knoop is het eerste omvangrijke Nederlandstalige boek dat speciaal geschreven is voor toepassingen bij kinderen, jeugdigen en hun ouders.
De praktijk van de therapie staat in dit boek centraal. Het is een handleiding waarmee een cognitieve gedragstherapie vorm gegeven kan worden.

Het boek biedt voor ervaren professionals de mogelijkheid tot herstructurering van hun sessies. Zij vinden in de talloze voorbeelden en dialogen nieuwe wegen om hun cliëntencontacten te intensiveren. Voor professionals met minder ervaring op dit gebied biedt het boek een stap voor stap benadering om een volledige therapie op te bouwen.

€78,95

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen.

  Zet op verlanglijst

Specificaties

ISBN
9789031336975
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
Druk
1e
Datum
08-11-2001
Taal
Nederlands
Bladzijden
292 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Psychologie
Thema
Psychologie
Ziekten en aandoeningen
Therapie en geneeswijzen

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

5 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending bij aanschaf van € 17,50 aan boeken (binnen NL)
  • Boeken en magazines die je nergens anders vindt
  • Advies in de winkel en per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum