Onze boekhandels zijn open! Kom langs of bestel telefonisch, via WhatsApp, per e-mail of via de webshop. #steunjeboekhandel, ook online

Ademtocht

Ademtocht verhalen over de dood L. wormhoudt

De dood is de man met de zeis, de rustbrenger, de insluiper, maar ook de welkome gast. De dood is alles en niets. De dood confronteert ons met wat we vrezen, wat we verwachten, dat wat we kennen, ontkennen, erkennen. De dood is deel van ons leven, of we willen of niet.

De dood als onlosmakelijk onderdeel van het leven heeft sjamaniste Linda Wormhoudt altijd al gefascineerd. Ze deed veel onderzoek naar rituelen rond de dood in verschillende culturen, omdat deze veel vertellen over mensen en het leven dat ze leiden. Ze kent zelf een aantal gezichten van de dood en weet dat hij aan ieder mens weer iets anders van zichzelf laat zien. Vaak gekleurd door cultuur of achtergrond, soms door angst, soms door hoop.
De dood trekt zich niets aan van grenzen, Linda ook niet. Haar verhalen spelen zich af tegen verschillende culturele achtergronden en in verschillende tijden. Sommige verhalen zijn persoonlijk en komen voort uit eigen ervaring; andere zijn ingefluisterd?
Coby Schilder tekende met potlood bezielde portretten van enkele hoofdpersonen. Niet van de dood zelf, want zoals u weet heeft hij vele gezichten.
€16,50

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen.

  Zet op verlanglijst

Specificaties

ISBN
9789077408681
Uitgever
A3 boeken
Druk
1e
Datum
10-10-2009
Taal
Nederlands
Bladzijden
192 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Psychologie
Illustraties
C. Schilder
Thema
Sociologie: dood en overlijden

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

5 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending bij aanschaf van € 17,50 aan boeken  (binnen NL)
  • Verlengde retourtermijn voor je Sint- en kerstcadeaus: ruilen kan t/m 10 januari
  • Advies in de winkel en per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum