Onze boekhandels zijn open! Kom langs of bestel telefonisch, via WhatsApp, per e-mail of via de webshop. #steunjeboekhandel, ook online

Werken aan juridische kwaliteitszorg

Werken aan juridische kwaliteitszorg handboek voor de praktijk N. Knol ; H.P. Vogel

Werken aan juridische kwaliteitszorg is een praktijkboek, gebaseerd op ervaringen bij overheden. Het boek is in de eerste plaats bedoeld voor mensen in overheidsorganisaties die verantwoordelijk zijn voor het opzetten van juridische kwaliteitszorg. Er worden praktische handvatten geboden voor de implementatie van de juridische kwaliteit in een overheidsorganisatie. Door diverse ervaringsdeskundigen is getracht het veelomvattende begrip 'juridische kwaliteitszorg' naar de dagelijkse praktijk te vertalen. Het boek is daardoor ook geschikt als leermiddel voor cursussen en trainingen. Het is geschreven vanuit de visie dat juridische kwaliteitszorg een noodzakelijke voorwaarde is om de juridisch-inhoudelijke kwaliteit van producten en diensten te kunnen garanderen. Door deze organisatiekundige benadering zal niet inhoudelijk worden ingegaan op rechtsgebieden, zoals de eisen die de Algemene wet bestuursrecht stelt aan een subsidiebeschikking.

Het boek gaat daarentegen over de organisatorische randvoorwaarden in een overheidsorganisatie om aan deze wettelijke eisen te kunnen voldoen. De praktische vertaling is in dit boek op drie manieren terug te vinden: als algemene tips, organisatiespecifieke voorbeelden en, als bijlagen, een hele serie (model)documenten. Er is gekozen voor voorbeelden uit drie gemeenten (klein, middel en groot), een provincie en een wetenschap.
€49,00

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen.

  Zet op verlanglijst

Specificaties

ISBN
9789059015906
Uitgever
Convoy Uitgevers BV
Druk
1e
Datum
20-09-2005
Taal
Nederlands
Bladzijden
207 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Recht
Thema
Juridische vaardigheden en praktijk
Centraal overheidsbeleid, nationaal overheidsbeleid, federaal overheidsbeleid
Regionaal, staats- en ander lokaal overheidsbeleid

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

5 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending bij aanschaf van € 17,50 aan boeken  (binnen NL)
  • Verlengde retourtermijn voor je Sint- en kerstcadeaus: ruilen kan t/m 10 januari
  • Advies in de winkel en per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum