Inleiding Bouwmanagement

Inleiding Bouwmanagement niet bekend

Inleiding Bouwmanagement (2e druk)
De ontwikkeling en realisatie van de gebouwde omgeving spreekt mensen aan, inspireert en fascineert hen. Van jong tot oud. Of het nu het bouwen van een woning of de bouw van een groot en imposant gebouw betreft. Soms is het unieke en verrassende van een nieuw ontwerp datgene wat mensen aanspreekt. Anderen zijn geboeid door de geweldige organisatie die nodig is om tot het fysieke eindresultaat te komen.

Bouwmanagement is het vakgebied dat zich bezighoudt met de mogelijkheden van de sturing van ontwerp- en realisatieprocessen. Bouwmanagement betreft de ontwikkeling en toepassing van management¬theorieën, -modellen, -methoden en -instrumenten binnen het bouwproces. Het is een relatief jong vakgebied, hoewel sturing van ontwerp- en realisatieprocessen natuurlijk altijd heeft plaatsgevonden. Het op een wetenschappelijke wijze bestuderen van sturingsprocessen is in de loop van de 20ste en in het begin van de 21ste eeuw steeds centraler komen te staan. Dat geldt overigens niet alleen voor de sturing van het bouwproces in het bijzonder, maar ook voor de sturing van processen in het algemeen.

Wat moet men doen om het bouwproces te kunnen sturen? Welke basiskennis heeft men nodig? Het antwoord op deze vragen is te vinden in de hoofdstukken van dit boek.

Inhoud: 1. Het bouwproces ? 2. Bouwmanagement ? 3. Case 1 Bouwhuis ? 4. De aanbesteding ? 5. Projectorganisatie en samenwerking ? 6. Case 2 Aan de beek ? 7. Informatie ?
8. Vergunningen ? 9 Case 3 Nederlands Forensisch Instituut ?
10. Kwaliteit ? 11. Tijd ? 12. Case 4 Puntegale ?
13. Kostenbeheersing bouw en exploitatie ? 14. Projectscope, locatiekeuze en haalbaarheid ? 15. Risico’s in de bouw ? Begrippen en definities ? Trefwoordenregister

URL over dit boek: http://www.vssd.nl/hlf/b014.htm
€24,00

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

ISBN
9789065622501
Uitgever
VSSD
Druk
2e
Verschenen
01-11-2010
Taal
Nederlands
Bladzijden
433 pp.
Bindwijze
Hardcover
Genre
Architectuur

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum