De Cock en de dode tempeliers

De Cock en de dode tempeliers A.C. Baantjer ; Appie Baantjer

Reeks: Baantjer (55)

Een veertigjarige vrouw meldt aan het bureau Warmoesstraat de vermissing van haar man, een keurige bankier op wie zij niet meer zo gesteld is, maar nu hij zich niet zoals altijd punctueel op tijd thuis meldde, is zij wel ongerust.

Niet veel later wordt de vondst van een lijk met een dolk in de rug gemeld in het souterrain van een te koop staand pand aan de Herengracht. De geschrokken eigenares herkent de dode als een relatie van haar vader. Beiden waren lid van de geheimzinnige Broederschap van het Kruis. Het moordwapen is een vreemd model ponjaard dat als een kruis uit de rug van de vermoorde steekt.

De Cock (met ceeooceekaa) en zijn collega Vledder, die bij deze zaak worden betrokken, ontdekken dat wie tegen de beginselen van de Broederschap van het Kruis zondigt, door een bloedraad wordt veroordeeld en dat er dan sprake is van een bloedwraak. Er blijkt in onze maatschappij een groepering te bestaan die er eigen wetten en straffen op na houdt. Het is aan De Cock te ontdekken wie er lid zijn, wat de beginselen van de Broederschap van het Kruis zijn en wie daartegen heeft gezondigd. Al zou het zijn laatste zaak zijn, maar dÚze wil De Cock met alle inzet oplossen, dit soort genootschappen vormt een gevaar voor het land. Elk lid van de Broederschap van het Kruis beschikt over een dodelijke ponjaard!
€12,99

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen.

Specificaties

ISBN
9789026115943
Uitgever
De Fontein
Druk
4e
Verschenen
11-04-2001
Taal
Nederlands
Bladzijden
139 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Thrillers

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum