Gestolen leven

Gestolen leven Adam JOHNSON

 Pak Jun-do is de zoon van een verdwenen moeder en een invloedrijke vader die een kamp leidt voor weeskinderen, Verre Toekomst. Jun-do proeft daar voor het eerst van de macht, híj selecteert welke kinderen mogen eten en welke worden uitgeleend voor zware fysieke arbeid.

Vanwege zijn loyaliteit en scherpe instinct trekt hij al snel de aandacht van regeringsfiguren en dan begint zijn snelle klim op de carrièreladder van het leger, al noemt hij zichzelf 'een nederig burger van de meest glorieuze natie ter wereld'. Jun-do wordt een professionele kidnapper die, om in leven te blijven, eindeloos moet laveren tussen steeds wisselende regels, willekeurig geweld en de ronduit verbijsterende eisen van de opperheren. Gedreven tot het uiterste neemt hij de verraderlijke rol aan van Kim Jong-ils rivaal, in een poging de vrouw van wie hij houdt, te redden - Sun-Moon, een legendarische actrice 'zo zuiver, dat ze niet wist hoe stervende mensen eruitzagen'.

Gestolen leven is een voortjagend verhaal, een verhaal over verloren onschuld en een romantische liefdesverhaal in één, en tegelijk een magnifiek portret van een tot nu toe verborgen gebleven wereld: een Noord-Korea vol honger, corruptie en terloopse wreedheid, maar ook vol kameraadschap, gestolen momenten van schoonheid, en liefde.

Gestolen leven katapulteert Adam Johnson meteen naar de groep van dé grote, hedendaagse schrijvers.
Let op, dit is een e-book! Please note: this is an ebook.

Specificaties

ISBN
9789044963502
Uitgever
Signatuur
Druk
1e
Verschenen
01-02-2012
Taal
Nederlands
Bindwijze
E-book EPUB met digitaal watermerk
Genre
Nederlandstalige literatuur

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum