De toekomst van God

De toekomst van God met muziek waar hij van houdt Adjiedj Bakas ; Minne Buwalda

Europa is het meest goddeloze continent op aarde. God komt niet eens voor in de ontwerp-grondwet van de EU. Athe en en agnosten lijken hier de touwtjes in handen te hebben. Maar er is een kentering gaande. Het bezoek van de paus aan Keulen in de zomer van 2005 trok enorme aantallen Europese jongeren, en meer dan 90 procent van de Nederlanders gelooft weer in 'iets' tussen hemel en aarde. Op internet zijn cyberdominees en podcastpriesters succesvol, het boeddhisme is sexy onder Europese elites, het fundamentalisme rukt op in Europa, zowel onder christenen als onder islamieten, terwijl in Centraalen Oost-Europa een christelijk reveil gaande is. New age wordt mainstream, sjamanen doen goede zaken en het verband tussen religie, kunst en seksualiteit is terug. Sensuele en puriteinse spiritualiteit zijn beide succesvol aan het begin van de 21ste eeuw, hoewel er wel verschillen in religiebeleving zijn per generatie. De markt voor zweefkezerij is booming. Waarheen, waarvoor? Dit nieuwe boek beschrijft de actuele trends in Europa op het gebied van religie en spiritualiteit. Met muziek erbij!
Adjiedj Bakas is trendwatcher en auteur van de bestsellers als Megatrends Nederland en Megatrends Europe (zie www.bakas.nl en www.dexter.nl). Hij adviseert en geeft lezingen en workshops over nieuwe trends vanuit zijn trendcommunicatiebureau Dexter.
Minne Buwalda studeerde filosofie en werkt als redacteur en publicist. Hij schrijft over trends in spiritualiteit en verzorgt daar ook lezingen over. Meer over dit boek op www.toekomstvangod.nl.
Persstemmen over de auteurs en eerdere boeken:
'Het positivisme over de toekomst uit deze boeken is aanstekelijk!' BBC World 'De Bakas-boeken zijn bestsellers door hun opgewektheid! De Volkskrant
'Onorthodox en prima onderbouwde voorspellingen.' NRC Handelsblad
'Honderden waarnemingen in een boek. Optimistisch.' Het Parool
Niet bang voor provocatie, met onmiskenbaar gevoel voor humor.' Het Financieele Dagblad
'Levendig, zonnig, zijn tijd vooruit.' Marie Claire
'Origineel en visionair!' CNN News
'Plezierig te lezen.' Paul de Leeuw
€22,50

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

ISBN
9789055945016
Uitgever
Scriptum
Druk
1e
Verschenen
27-09-2006
Taal
Nederlands
Bladzijden
200 pp.
Bindwijze
Hardcover
Genre
Diversen

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum