Vriendendienst

Vriendendienst Aleid Truijens

Vijftig, zijn ze. Paula, Vincent, Marc, Reina, Thijs, Froukje en Joris. Ze vormden het hart van de slome, collectief stonede 4-gymnasiumklas van 1972. Zij zouden het leven heel anders aanpakken. Ze zouden n¾¾it het woord pensioen in de mond nemen, evenmin als de woorden koopsompolis, hypotheek en alimentatie. Ze wisten niet eens het verschil tussen credit en debet. Nog altijd zijn ze vrienden - uit gewoonte, gemakzucht en verknochtheid.Na tien jaar studiefinanciering te hebben genoten, verlieten ze met of zonder diploma de universiteit. Banen waren er niet, maar dat gaf niks. Ze wilden de wereld mooier maken, maar wel na elf uur 's ochtends en met wat te drinken erbij. Nageslacht verwekten ze ook, hier en daar. Kinderen met co-ouders, stiefouders, verdwenen of onbekende vaders. Met die kinderen kunnen ze het uitstekend vinden. Dachten ze.

Als twee van de vrienden besluiten dat ze recht hebben op een zorgeloze levensavond op een kale berg, worden de scheuren in de vriendschap zichtbaar. Pijnlijke akkefietjes uit het verleden spelen op. Waarom haalde ÚÚn van hen, Arend, bij lange na de vijftig niet?

Aleid Truijens (1955) debuteerde met het inmiddels herdrukte en vertaalde Geen nacht zonder, waarover de Volkskrant schreef: 'schitterend, aangrijpend en onthutsend'.
€16,99

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

ISBN
9789059361737
Uitgever
Cossee, Uitgeverij
Druk
1e
Verschenen
22-11-2007
Taal
Nederlands
Bladzijden
140 pp.
Bindwijze
Hardcover
Genre
Nederlandstalige literatuur

Delen op

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum