Jeugd in opstand
ebook

Jeugd in opstand ebook De dwarse leeslijst Basje Boer

Met essays van onder anderen Marja Pruis, Xandra Schutte, Rasit Elibol, Joost de Vries, Iduna Paalman, Christiaan Weijts, Lotfi El Hamidi, Emma van Meyeren en Charlotte Remarque.

Antihelden en stille dwarsliggers, regelbrekers en weglopers, rebels without a cause en politieke pioniers: iedere generatie brengt weer nieuwe schrijvers die zich afzetten tegen de generatie voor hen. Ze staan op tegen een verstikkend keurslijf, breken met traditie of verzetten zich tegen de afschuwelijke gedachte dat iedereen uiteindelijk in zijn ouders verandert. Personages worden met bombarie van school getrapt, zoals Holden Caulfield, of ze veroordelen hun ouders juist in stilte, zoals Frits van Egters. Ze worstelen met religie, zoals in de debuutromans van James Baldwin en James Joyce, of verzetten zich tegen racisme, zoals in die van Simone Atangana Bekono en Natasha Brown.

Samen met haar collega's van De Groene Amsterdammer stelde schrijver Basje Boer een nieuwe dwarse leeslijst samen, met essays over twintig debuutromans en drie doorbraakromans waarin de jeugd in opstand komt, van Goethe tot Lale Gül. Voor boomers, millennials en alle rebellen van nu.

Let op, dit is een e-book! Please note: this is an ebook.
€12,99

Specificaties

ISBN
9789493248397
Uitgever
Das Mag Uitgeverij B.V.
Druk
1e
Datum
12-04-2022
Taal
Nederlands
Bladzijden
148 pp.
Bindwijze
E-book EPUB
Genre
Nederlandstalige literatuur

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over dit boek

5 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending bij aanschaf van € 17,50 aan boeken (binnen NL)
  • Boeken en magazines die je nergens anders vindt
  • Advies in de winkel en per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum