Hoe zal ik het zeggen?

Hoe zal ik het zeggen? lastige gesprekken op het werk Berend Schilder

Dit boek over slechtnieuwsgesprekken heeft door de crisis aan kracht gewonnen. De huidige economisch zware tijd dwingt leidinggevenden tot bezuinigingen, ontslag of in ieder geval stevige reorganisaties. Dus is het geven van slecht nieuws of het voeren van lastige voortgangs- en beoordelingsgesprekken een nog serieuzere zaak geworden dan het al was.

Maar vaak zien we op tegen het vertellen van slecht nieuws. Er komen altijd emoties los: schuldgevoel, medelijden of lang ingehouden ergernis. Beide partijen voelen zich na afloop van zo'n gesprek vaak ontdaan, onbegrepen, onbevredigd. Met Hoe zal ik het zeggen? leer je je emoties beter te hanteren. Zo kun je je beter concentreren op hoe je de boodschap
overbrengt en wat dat met de ander doet.

In dit boek zijn de formele gesprekstechnieken nauw verweven met de inzichten in achterliggende emoties en gedachtes die het gesprek zo ernstig kunnen ondermijnen. Dat maakt Hoe zal ik het zeggen? tot een absolute must have voor iedere leidinggevende die slecht nieuws goed wil brengen. Dat is waar de ander recht op heeft, ongeacht zijn of haar gedrag of staat van dienst.
€17,95

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

ISBN
9789058716767
Uitgever
Uitgeverij Thema
Druk
1e
Verschenen
01-02-2012
Taal
Nederlands
Bladzijden
97 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Communicatiewetensch
Illustraties
Peter van der Vet

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum