Onze boekhandels zijn open! Kom langs of bestel telefonisch, via WhatsApp, per e-mail of via de webshop. #steunjeboekhandel, ook online

Mechanica van constructies

Mechanica van constructies elasto-statica van slanke structuren A.L. Bouma

Mechanica van constructies


Elasto-statica van slanke structuren


Als gevolg van steeds verdergaande eisen die aan constructies worden gesteld en het streven naar economie vindt een voortschrijdende ontwikkeling plaats die leidt tot nieuwe constructievormen en schaalvergroting. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door het beschikbaar komen van nieuwe en steeds hoogwaardiger materialen.


Waar vroeger bij een rivierkruising een vakwerkbrug op pijlers werd ontworpen, later de rivier met een boog werd overspannen, ziet men thans de strakke lijn van ranke kokerliggers van staal of beton.


Bij hoge gebouwen is er een ontwikkeling van massieve steenmassa's via ijle skeletten van staal of beton naar buis- of kokervormige torens. Vaak zijn hierin interessante structuren verborgen, waarmee combinaties van draagwerkingen worden verkregen.


Daarnaast zijn er ontwikkelingen op geheel nieuwe gebieden, zoals de offshore-techniek, waar platforms worden gebouwd in diep water en waar het toenemend gebruik van kabels en tuien in het oog springt ('tension-structures').


De slanke elementen en daarvan afgeleide constructies die in dit boek worden behandeld, worden in lengterichting als continu beschouwd, zo nodig in gedeelten, wat bij het onderzoek naar het elasto-statisch gedrag bij belasting een analytische aanpak mogelijk maakt. Discrete systemen, die bestaan uit een groot aantal identieke subsystemen kunnen vaak met voldoende nauwkeurigheid als een continu systeem worden behandeld.


Het boek is dan ook in de eerste plaats bedoeld voor studenten, maar daarnaast ook voor ingenieurs/ontwerpers, die in hun (bouw)praktijk met mechanicaproblemen te maken hebben en die kennis willen nemen van een methodische analyse van het gedrag van sterk uiteenlopende constructies.


Inhoud: Voorwoord Inleiding Deel 1. Elementaire belastingsgevallen 1. Op rek belaste staven 2. Op afschuiving belaste liggers 3. Op wringing belaste staven 4. Op buiging en afschuiving belaste liggers 5. De aanvankelijk rechte kabel 6. Samenvatting Deel 2. Continu verdeelde reacties 7. Verdeelde reacties die afhankelijk zijn van een verplaatsingscomponent 8. Op rek belaste staven waarbij een verdeelde reactiekracht optreedt 9. Elastisch ondersteunde afschuifliggers 10. Elastisch ondersteunde kabels 11. Elastisch ondersteunde buigliggers Deel 3. Gecombineerde draagwerking 12. Inleiding, enkele veermodellen 13. De combinatie van kabelwerking en buiging, een parallelsysteem 14. De combinatie van een afschuifligger en een buigligger, een parallelsysteem Deel 4. Gecombineerde draagwerking met gekromde elementen 15. De gekromde kabel 16. Hangdaken en hangbruggen 17. Bogen 18. Cirkelvormige ringen en verwante cilindrische constructies (buizen, tunnels, tanks, reservoirs, enz.) Deel 5. Interactie bij verbindingen en koppelingen 19. Verbinding van op rek belaste staven 20. Koppeling van liggers die op buiging worden belast Deel 6. Storingsproblemen 21. Randstoringen bij cilindrische schalen en membranen 22. Wringing bij kokers met vervormbare doorsnede Bijlagen - A. Het gebruik van Fourierreeksen B. Enkele particuliere oplossingen en integralen bij de behandeling van ringen C. De constitutieve vergelijkingen bij ringen D. Symbolen Trefwoordenlijsthttp://www.vssd.nl/hlf/civiel.html


€26,75

Voor 23.00 besteld, morgen in huis. (Op werkdagen)

  Zet op verlanglijst

Specificaties

ISBN
9789040712784
Uitgever
VSSD
Druk
3e
Datum
01-01-2000
Taal
Nederlands
Bladzijden
395 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Architectuur

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

5 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending bij aanschaf van € 17,50 aan boeken  (binnen NL)
  • Verlengde retourtermijn voor je Sint- en kerstcadeaus: ruilen kan t/m 10 januari
  • Advies in de winkel en per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum