Dan En Larry in 'Niet Doen!'

Dan En Larry in 'Niet Doen!' D. Cooper ; Dave Cooper

Aandoenlijk verhaal over de greep van een leermeester op zijn leerling.

Aandoenlijk verhaal, ondanks de vervreemdende enscenering, over de gecompliceerde relatie die de auteur als tiener had met zijn leermeester, een striptekenaar.

Hoofdpersonage Dan, een eend-achtig wezen, is een schuchtere jongen die zijn weg zoekt in het leven. Leermeester Larry, een champignonachtige robot, maakt misbruik van Dans onzekerheid door hem voortdurend te koeioneren en zijn grenzen op te rekken. Ondanks de niet-menselijke personages is Coopers verhaal over teleurstelling en onmacht intens invoelbaar.

Dave Cooper tekent zijn vervreemdende wereld met een zwierige, vibrerende lijntechniek. Voor zijn illustraties werd hij bekroond door de prestigieuze Society of Illustrators in New York. Tegenwoordig legt Cooper zich toe op zijn werk als kunstschilder, met exposities in prominente galerieën. Zijn graphic novels werden onderscheiden met Harvey, Ignatz en Eisner Awards.

Vrij Nederland:
‘Zeer aangrijpende autobiografische strip van Cooper. De lezer identificeert zich onmiddellijk met Dan, ook al is hij geen menselijk wezen, maar een eend.’

€12,90

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

ISBN
9789077766460
Uitgever
Xtra, Uitgeverij
Druk
1e
Verschenen
01-12-2010
Taal
Nederlands
Bladzijden
82 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Strips en graphic novels

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum