Sleur is een roofdier

Sleur is een roofdier D. Hooijer

Altijd gedacht dat sleur synoniem is met saaiheid en stilstand? Een vergissing: sleur is een roofdier! Het ligt op de loer, bespringt je onverhoeds en scheurt de grootsre liefde kapot met zijn scherpe tanden.
In het titelverhaal van deze derde verhalenbundel van D. Hooijer is alles zoals het bij Hooijer altijd is: anders dan je zou denken. Anders dan gewoon. Hoofdpersoon Rolf trouwt met Gwenn, hecht zich aan haar zoontje en ontdekt vervolgens dat Gwenn met haar ex naar bed gaat om hem zogenaamd te leren hoe dat ook alweer moet. Bij Hooijer explodeert dan niet meteen het huwelijk, nee, eerst gaan de mannen samen eten, dan wordt er een lijst gemaakt van hoe de ex zich seksueel kan verbeteren en pas dán - springt de sleur alsnog uit zijn schuilhoek.
Verrassend, hilarisch en tragisch, dat zijn alle verhalen van Hooijer in deze bundel. Of het nu gaat om een lesbische huurster die geld biedt aan de prostituee die haar huisbaas van zelfmoord weet af te houden, om een vrouw die haar minnaar vertelt dat ze niet van plan is mooi te blijven of om een passionele moord in een Agatha Christie-achtige setting - altijd weet Hooijer de vinger op een vreemde of verweesde plek te leggen.
Wees op je hoede!

Niet leverbaar

Deze titel is (nog) niet op voorraad.

Specificaties

ISBN
9789028240711
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
Druk
6e
Datum
16-05-2007
Taal
Nederlands
Bladzijden
172 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Nederlandstalige literatuur

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over dit boek

Koop dit boek bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,-.
  • Bestellen zonder registratie of login.
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling.

pro-mbooks1 : athenaeum