Zoon & vader

Zoon & vader E. Hakl

Wat is fijner dan een wandeling te maken met je vader, af en toe halt te houden bij een kroeg, wat te eten en te drinken, en vooral eindeloze gesprekken met elkaar te voeren? Dat is precies wat EMIL HAKL op een ontwapende manier beschrijft in de roman ZOON & VADER.

Op een gezapige warme augustusmiddag in Praag trekken een vader en een zoon gezamenlijk op, onderwijl over van alles en nog wat pratend, geen onderwerp is taboe. De gespreksonderwerpen lopen uiteen van vrouwen tot herinneringen aan de verloren jeugd van zowel de zoon als de vader, die als jochie in Kroatië is opgegroeid, van de Russische onderzeeër Koerksk tot hun favoriete vliegtuigen.
Het is een aaneenschakelingen van anekdotes, twisten en de vragen des levens. Tragedie en humor gaan hand in hand, maar het is vooral aan de stijl van Emil Hakl [1958] te danken dat de dialogen zo naturel zijn en deze roman zo aanstekelijk is om te lezen.
Uit het Tsjechisch vertaald en van een nawoord voorzien door Edgar de Bruin.

De roman ZOON & VADER werd onderscheiden met de prestigieuze Magnesia Litera Prijs en is inmiddels onder meer in het Engels, Spaans en Pools verschenen.

Niet leverbaar

Deze titel is momenteel niet te bestellen.

Specificaties

ISBN
9789078068440
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij
Druk
1e
Verschenen
10-03-2009
Taal
Nederlands
Bladzijden
144 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Nederlandstalige literatuur
Vertaler
E. de Bruin ; Ellen de Bruin

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum