Samen in de naam van Jezus

Samen in de naam van Jezus over evangelische liturgie en muziek E.W. Van de Poll

Samen in de naam van Jezus is het eerste handboek over de inrichting van evangelische samenkomsten. Met dit boek bewijst Evert W. Van de Poll dat de evangelische beweging wel degelijk liturgische diepgang kan hebben.

Evangelischen ligt de (muzikale) vormgeving en invulling van hun samenkomsten na aan het hart. Evert Van de Poll beschrijft hoe men binnen evangelische kring over deze invulling (de liturgie) denkt. Daarbij geeft hij ookzijn eigen reactie en inzichten weer.

De auteur gaat na welke plaats liturgie en muziek in het Nieuwe Testament en in de Vroege Kerk hadden. Aan de hand daarvan bepaalt hij wat centraal moet staan bij samenkomsten.Ook behandelt hij de tradities waaruit de evangelische samenkomst zijn voortgekomen, en de verschillende trends, die de gemoederen danig bezighouden. Daarin krijgt muziek bijzondere aandacht. Samen in de naam van Jezus is tegelijk een werkboek: het laat zien hoe je samenkomsten praktisch kunt vormgeven en hoe je er leiding aan geeft. Achterin staan enkele liturgische modellen voor bijzondere situaties.

Over de auteur
Dr. Evert W. Van de Poll doceert missiologie en praktische theologie aan de Evangelische Theologische Faculteit te Leuven en werkt als zendingspredikant in Frankrijk. Hij won voor zijn proefschrift Sacred Times for Chosen People, de Franz Delitzschprijs 2009, voor zijn bijdrage aan het onderzoek over IsraÙl en de christelijke theologie.
€23,99

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen.

Specificaties

ISBN
9789023923497
Uitgever
VBK Media
Druk
1e
Verschenen
15-04-2009
Taal
Nederlands
Bladzijden
246 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Religie

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum