Het verhaal Wûnseradiel

Het verhaal Wûnseradiel dat alde, alde paad Evert Kramer ; Hans Mol ; Karel Gildemacher ; Jan Post

Het verhaal is nooit uit

'Froeger kraaiden de hoannen, no gapje se'
De betekenis van dit grapje is dat we de wereld vanuit ons eigen perspectief bezien. Als je niet zo goed hoort, praten andere mensen onduidelijk.

Zo kijken wij naar de geschiedenis vanuit onze positie. Een historisch verhaal dat wij nu schrijven is anders dan wat ze er in 1968 of 1816 van zouden maken. Dat maakt dit geschiedenisboek over W¹nseradiel actueel. Het bevat historische verhalen die we nu zinvol vinden.

W¹nseradiel gaat na dit jaar als gemeente op in een groter verband. Omdat het rond 1270 met Wildinge was begonnen, maken we als grietenij-gemeente de 750 jaar net niet vol. Toch is de geschiedenis lang en bewogen genoeg geweest voor een toegankelijk, verhalend boek met veel illustraties.Het wordt opgedragen aan alle inwoners, die weten dat het verhaal van hun en ons gebied met een herindeling niet uit is. Het is nooit uit.

In dit boek wordt W¹nseradiel in de meeste hoofdstukken Wonseradeel en soms Woldenzeradeel of Wildinge genoemd. We volgen, net als bij de wateren en de plaatsen, de aanduiding die bij de beschreven tijd past. Het is dus niet een taalpolitiek statement.
€19,00

Tijdelijk niet leverbaar

Specificaties

ISBN
9789077948613
Uitgever
PENN.nl, Uitgeverij
Druk
1e
Verschenen
01-12-2010
Taal
Nederlands
Bladzijden
240 pp.
Bindwijze
Hardcover
Genre
Geschiedenis
Illustraties
Marten Sandburg

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum