Collectieve acties in de financiële sector

Collectieve acties in de financiële sector F.M.A. 't Hart

Reeks: Bankjuridische reeks (1)

De effectenlease-, de woekerpolisaffaire en de DSB-claim zijn enkele voorbeelden van het toenemende aantal collectieve acties in de financiële sector. De door de wetgever gecreëerde mogelijkheid om collectief te procederen zonder in te gaan op de individuele omstandigheden, is een belangrijke verklaring voor deze toename. Maar ook de toenemende procesbereidheid in onze maatschappij maakt het mogelijk dat meer en meer acties worden geïnitieerd door belangenorganisaties van particulieren. Collectieve acties zijn niet eenduidig en kunnen allerlei vormen aannemen. Kortom, tijd om de balans op te maken.
Collectieve acties in de financiële sector bevat bijdragen van gerenommeerde auteurs die het onderwerp vanuit een verschillend perspectief belichten: mr. F.M.A. 't Hart (onder red.), mr. J.M.K.P. Cornegoor, mr. J.H. Lemstra, mr. W.M. Schonewille LL.M., mr. O. Nijhuis, mw. prof. mr. I.N. Tzankova, mw. mr. C.J.M. van Doorn, mr. drs. P.A.W. Mulder, D.J.T. Adler J.D., LL.M en mr. drs D.F. Lunsingh Scheurleer.
De auteurs belichten ieder vanuit hun eigen discipline of positie hun ervaringen en doen ook diverse aanbevelingen voor de toekomst.
€39,90

Levertijd: 5 tot 10 werkdagen.

Specificaties

ISBN
9789055162659
Uitgever
Uitgeverij Paris B.V.
Druk
1e
Verschenen
02-12-2009
Taal
Nederlands
Bladzijden
180 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Economie

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum