De geglobaliseerde wereldeconomie

De geglobaliseerde wereldeconomie handboek Internationale Economie H. Geeroms ; F. Naert

Economieën raken steeds meer verstrengeld. De laatste halve eeuw is de internationale handel 35 maal gegroeid. De toename van de geldstromen tussen landen was zelfs nog spectaculairder. Dagelijks wordt voor 2,6 triljard euro verhandeld op de wisselmarkten. Grenzen vervagen voor bedrijven en arbeid. Deze globalisatie jaagt angst aan. De gevolgen op jobs en inkomen zijn groot en de veranderingen treden alsmaar vlugger op. Mensen stellen zich vragen. Welke voor- en nadelen levert deze mondialisering op? Wat zijn de gevolgen van de verdere expansie van China, dat de laatste 20 jaar geëvolueerd is van een ontwikkelingsland tot de tweede grootste economie ter wereld? Wat met India, dat meer mensen telt dan China en op termijn misschien nog belangrijker wordt? Is er nog een toekomst voor Europa? Maakt de euro, het grootste monetaire experiment uit de geschiedenis, ons sterker? Verliezen de VS hun leidersrol in de wereld? Op al deze vragen geeft dit boek een helder en verstaanbaar antwoord, steeds steunend op een wetenschappelijke basis en met talrijke voorbeelden voor ons land en voor Europa. Het boek richt zich tot studenten, maar ook tot iedereen die meer wil weten over de alsmaar verder globaliserende wereldeconomie.

Over de auteurs:

HANS GEEROMS (Prof. dr. ) is werkzaam aan het onderzoeksdepartement van de Nationale Bank van België inzake internationale economie en als adviseur Internationaal en Europees Economisch Beleid van de Eerste Minister. Hij doceert Economie aan de Vlerick Leuven Gent Management School, Europees beleid aan het Europacollege in Brugge en Internationale Economie, Internationaal Handelsbeleid en Europese Integratie aan HUB, Brussel.

FRANK NAERT (Prof. dr. ) doceert de vakken Internationale Economie en Europese Integratie aan de Hogeschool Gent en Openbare Financiën aan de Universiteit Gent.

Niet leverbaar

Deze titel is momenteel niet te bestellen.

Specificaties

ISBN
9789033470752
Uitgever
Acco
Druk
1e
Verschenen
11-11-2008
Taal
Nederlands
Bladzijden
232 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Economie

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum