Trimbos zakboek psychische stoornissen en hun behandeling

Trimbos zakboek psychische stoornissen en hun behandeling H. van 't Land ; C. Schoemaker ; C. de Ruiter

Psychische stoornissen komen veel voor onder de algemene bevolking en vormen een belangrijke bron van persoonlijk lijden, verminderde kwaliteit van leven en maatschappelijke kosten. Deze gevolgen zijn vergelijkbaar met de gevolgen van veelvoorkomende somatische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten en kanker. Voor steeds meer professionals in de zorg is het van groot belang dat zij basale kennis over psychische stoornissen bezitten, om deze vroegtijdig te kunnen signaleren en de betrokkene eventueel te verwijzen naar adequate hulp. Deze uitgave biedt een helder en toegankelijk overzicht van de belangrijkste en meest voorkomende psychische stoornissen. Het overzicht is samengesteld op basis van jaarboeken van de Nationale Monitor Geestelijke Gezondheid (NMG) van het Trimbos-instituut. Elke stoornis wordt systematisch behandeld aan de hand van een zestal vragen.

1. Wat is de stoornis? Symptomen en diagnose, typen, onderscheid met andere stoornissen en klachten.
2. Hoe vaak komt de stoornis voor en bij wie? Aantal mensen met de stoornis in Nederland, internationale vergelijking, risicofactoren.
3. Hoe verloopt de stoornis? Beloop bij de algemene bevolking, beloop bij behandelde patiÙnten, factoren die het beloop be´nvloeden.
4. Komen er bij de stoornis nog andere aandoeningen voor? Psychische stoornissen, lichamelijke aandoeningen.
5. Wat zijn de gevolgen van de stoornis? Kwaliteit van leven voor mensen met de stoornis en voor de direct betrokkenen, levensverwachting, maatschappelijke kosten.
6. Is de stoornis behandelbaar? Effectiviteit van behandelingen, medicatie, psychologische behandeling en overige behandelvormen.

Het boek is geschikt voor een brede groep van belangstellenden: voor studenten aan gezondheidszorgopleidingen, voor professionals in de gezondheidszorg (van verpleegkundige tot beleidsmaker), voor andere beroepsgroepen die in hun werk te maken hebben met personen met psychische stoornissen en zeker ook voor de ge´nteresseerde leek.

Deze tweede druk is volledig herzien en voor iedere stoornis is een paragraaf toegevoegd over de behandeling.
€38,00

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

ISBN
9789058981301
Uitgever
Tijdstroom, Uitgeverij De
Druk
2e
Verschenen
09-10-2008
Taal
Nederlands
Bladzijden
370 pp.
Bindwijze
Hardcover
Genre
Geneeskunde

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum