Salka valka

Salka valka Halldór Laxness

Sigurlina droomt van een beter leven in Reykjavik, maar strandt op weg daarnaartoe met haar dochtertje Salka in een klein, arm vissersdorp. De bewoners zijn niet blij met hun komst en maken hun op alle mogelijke manieren het leven zuur; Salka lijkt gedoemd tot een leven vol vernederingen en armoede.

Maar Salka weigert zich te schikken in haar lot en vecht voor een beter bestaan. Ze leert lezen en schrijven en ontwikkelt zich tot een onafhankelijke vrouw, die respect en liefde weet te verdienen.

Een maatschappelijk bewogen roman met ijzersterke personages en hevige conflicten tegen de achtergrond van de indrukwekkende, extreme IJslandse natuur. Salka Valka verschijnt in een vertaling van Marcel Otten, die de humor, de speelsheid en de literaire kracht volop tot uiting laat komen. Otten schreef ook het nawoord bij deze magistrale roman.

Over de auteur
Halld¾r Laxness werd in 1955 gelauwerd met de Nobelprijs voor Literatuur. Hij schreef meer dan zestig romans, verhalenbundels, essays, reisverslagen, dichtbundels, toneelstukken en memoires.
€15,00

Tijdelijk niet leverbaar

Specificaties

ISBN
9789044508574
Uitgever
De Geus
Druk
1e
Verschenen
16-09-2008
Taal
Nederlands
Bladzijden
574 pp.
Bindwijze
Hardcover
Genre
Nederlandstalige literatuur
Vertaler
Marieke Otten

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum