Onze boekhandels zijn open! Kom langs of bestel telefonisch, via WhatsApp, per e-mail of via de webshop. #steunjeboekhandel, ook online

Verdwenen boeken

Verdwenen boeken Thomas Heerma van Voss

In Verdwenen boeken beschrijft Heerma van Voss (Amsterdam, 1990) niet alleen de ‘werdegang’ van Babel & Voss, maar ook hoe zijn herinneringen aan het kleine uitgeverijtje vermengd raken met zijn herinneringen aan de wat oudere uitgever van Babel & Voss. Gedurende zijn hele jeugd, vanaf de crèche, was hij de beste vriend van Reinjan Mulders zoon Gijs Mulder. Elk jaar ging hij minstens één keer met hem mee op vakantie naar het Engelse badplaatsje Dovercourt. Bleef hij niet bij Babel & Voss als ‘redacteur Nederlandse fictie’ om die kindertijd – en die Engelse vakanties – nog even voort te laten duren?

Bij wijze van afscheid, van Babel & Voss en alles wat daarbij hoort, reist de ik-figuur in de winter van 2019-2020 nog één keer met de Stena-Line terug naar Dovercourt, op zoek naar de weldadige rust die hij zich van daar herinnerde, op zoek naar de verloren tijd:
‘Nooit heeft het idee me verlaten dat er méér in Dovercourt zit. Dat ik er nog iets mee moet.
Waarom is dit Engelse badplaatsje niet zoals veel plekken uit mijn jeugd naar de periferie van mijn geheugen verdwenen? Is het omdat ik Reinjan door uitgeverij Babel & Voss ben blijven zien?
Of verlangde ik, altijd als hij weer nieuwe plannen maakte voor nieuwe titels en nieuwe boekenreeksen, weer even terug naar de behaaglijke overzichtelijkheid van onze vakanties vroeger, zonder ruis, en zonder al te grote verwachtingen?’

€10,00

Levering binnen: 2 werkdagen.

Op voorraad in de volgende winkels:
Van Baerlestraat 170-172, het Martyrium
Gedempte Oude Gracht 70, Haarlem
  Zet op verlanglijst

Specificaties

ISBN
9789464022414
Uitgever
Babel&Voss
Druk
1e
Taal
Onbekend
Bladzijden
64 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Nederlandstalige literatuur

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

5 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending bij aanschaf van € 17,50 aan boeken  (binnen NL)
  • Verlengde retourtermijn voor je Sint- en kerstcadeaus: ruilen kan t/m 10 januari
  • Advies in de winkel en per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum