Topics in Market Microstructure

Topics in Market Microstructure Ilja I. Zovko

Reeks: UvA proefschriften

Onderzoek naar interactie tussen investeerders, hun marktstrategieën en de hieruit voortvloeiende eigenschappen van transactieprijzen

'Topics in Market Microstructure' is een verkenning van de recente ontwikkelingen op het gebied van 'market microstructures', de studie naar de processen via welke investeerders hun voorspellingen doen en naar aanleiding waarvan zij hun marktprijzen en -strategieën bepalen. Recente vooruitgangen zijn gemaakt door het prolifereren van computers in het handelsproces en de beschikbaarheid van financiële data van hoge kwaliteit. Hierdoor zijn onderzoekers aangetrokken uit verschillende disciplines (onder andere, financiën, natuurkunde en ICT) om zo een interdisciplinair onderzoeksarena te creëren met als doel een zeer ingewikkeld systeem van een grote hoeveelheid interacterende intelligent agents inzichtelijk te maken.
Dit boek bevat vier artikelen waarin de auteurs onderzoek doen naar de interacties tussen investeerders en hun strategieeën en de hieruit voortvloeiende eigenschappen van transactieprijzen.
€32,95

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen.

Specificaties

ISBN
9789056295387
Uitgever
Amsterdam University Press
Druk
1e
Datum
01-07-2008
Taal
Engels
Bladzijden
109 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Economie

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop dit boek bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,-.
  • Bestellen zonder registratie of login.
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling.

pro-mbooks1 : athenaeum