Historische verkenningen van Nieuw-Zeeland

Historische verkenningen van Nieuw-Zeeland J.D. Gerritsen

Historische teksten over de voorkoloniale en de koloniale periode van Nieuw-Zeeland evenals uit perioden daarna, heeft J.D. Gerritsen verzameld en bewerkt in het boek Historische verkenningen van Nieuw-Zeeland. De teksten zijn afkomstig uit allerhande bronnen, zoals reisjournaals, getuigenissen van walvisjagers, reportages en artikelen.

Met deze bronnen brengt de auteur een bont gezelschap bestaande uit gelukszoekers en avonturiers, kunstenaars en kooplieden, reizigers en journalisten weer tot leven. Allerhande gebeurtenissen uit het verleden van Nieuw-Zeeland schetsen een beeld van Nieuw-Zeeland vanaf de oudste tijden tot aan de beginjaren van de twintigste eeuw.

J.D. Gerritsen heeft Nieuw-Zeeland veelvuldig bereisd. Op het moment dat hij in aanraking kwam met de feitelijke verhalen die onderdeel uitmaken van de levende geschiedenis van het land, was hij verkocht. Historische verkenningen van Nieuw-Zeeland is het product van de honger die de auteur ontwikkelde naar Nieuw-Zeelandse geschiedenis.
€24,95

Levertijd: 5 tot 10 werkdagen.

Specificaties

ISBN
9789059112896
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
Druk
1e
Verschenen
15-03-2005
Taal
Nederlands
Bladzijden
406 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Geschiedenis

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum