Gezond verzuimmanagement

Gezond verzuimmanagement praktische handleiding voor een totaalpakket van ziekteverzuim J. Hell

Reeks: PMO-special

Er is veel te doen over ziekteverzuim. Onder druk van nieuwe wetgeving doet iedere werkgever zijn best om de financiële gevolgen in de hand te houden. Maar ziekteverzuim is een veelkoppig monster, dat zich niet zomaar laat bedwingen.Veel partijen houden zich ermee bezig, maar uiteindelijk betaalt er één de rekening: de werkgever.

Hoe krijgt u als werkgever de teugels van het verzuim in handen? Hoe gaat u om met uw Arbodienst, uw verzekeraars, de uitkeringsinstantie en de wetgever? Hoe zorgt u voor een verzuimcultuur die streng én rechtvaardig is? Wat doet u in uw beloningsbeleid met ziekteverzuim?

Gezond verzuimmanagement gaat in op deze vragen en op de concrete knelpunten waar organisaties mee te maken hebben in de aanpak van verzuim. De auteur gaat een stap verder dan het opsommen van de bekende do's en don'ts. Aan de orde komen ook onderwerpen als:
* het verzekeren van verzuim
* de wettelijke verplichtingen
* het inrichten van caremanagement
* het veranderen van de verzuimcultuur

Dat maakt het boek bij uitstek geschikt voor ondernemers, managers en HR-functionarissen die behoefte hebben aan extra bagage voor een effectieve aanpak.

Jürgen Hell is organisatiepsycholoog en hoofd van het expertisecentrum voor Arbeid en Gezondheid van Mercer Human Resource Consulting,'s werelds grootste HR-adviesbureau.

De serie PMO-specials is een nieuwe reeks, die in het verlengde ligt van de bekende Praktijkgidsen voor Manager en Ondernemer. De onderwerpen zijn echter specialistischer van aard en komen tegemoet aan de vraag van lezers naar verdieping van informatie die u in de standaard PMO-boeken vindt. Het praktische karakter, het overzichtelijk behandelen van de stof en het gebruik van checklists blijven echter bewaard.

De PMO-specials worden geschreven door mensen die op hun vakgebied een jarenlange praktijkervaring hebben opgedaan. De serie staat onder begeleiding van Plattel en Partners in Baarn.
€32,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

ISBN
9789052614519
Uitgever
Academic service
Druk
1e
Datum
11-03-2004
Taal
Nederlands
Bladzijden
108 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Organisatie/management

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop dit boek bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,-.
  • Bestellen zonder registratie of login.
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling.

pro-mbooks1 : athenaeum