De woorden om het te zeggen

De woorden om het te zeggen psychotherapie voor psychotherapeuten J.J.L. Derksen ; Jan Derksen

Tim, een hoogleraar fysica, is in psychotherapie geweest bij Carla, een klinisch psycholoog-psychotherapeut. Na een halfjaar neemt hij contact op met de vraag nog eens te mogen terugkeren; niet voor behandeling, maar voor de beantwoording van een serie vragen over het psychotherapieproces dat hij heeft ondergaan. Hij wil beter begrijpen hoe psychotherapie werkt.
Er vinden acht ontmoetingen plaats die in de vorm van een dialoog worden beschreven en waarin ook bijgedachten, fantasieën en dromen van zowel Tim als Carla een plaats krijgen. Weldra blijken de intenties van Tim complexer te liggen dan hij aanvankelijk meldde en ook Carla lijkt te wankelen in haar rol als docent.
De woorden om het te zeggen zit boordevol waardevolle informatie over hoe psychotherapie werkt, de mechanismen die werkzaam zijn in psychische stoornissen, de psychologie als discipline, sociaal-maatschappelijke en politieke aspecten van hulpverlening, et cetera. Er wordt menig heilig huisje omvergekegeld en veel interessante en actuele discussie gevoerd tussen twee vertegenwoordigers van geheel verschillende disciplines.

Prof. dr. J.J.L. Derksen is hoogleraar klinische psychologie en praktiserend psychotherapeut. In zijn wetenschappelijke werk heeft hij zich onder meer jarenlang beziggehouden met persoonlijkheidsstoornissen, waarover hij nationaal en internationaal publiceerde. Eerder verscheen van zijn hand bij Uitgeverij Bert Bakker Het narcistisch ideaal.

Over Het narcistisch ideaal:

‘Lees Derksens boek Het narcistisch ideaal en alles valt op zijn plaats. (...) Een helder en zinnig betoog.’
nrc handelsblad

‘Het biedt ouders die meer willen lezen en nadenken over theorieën rond hechting, zelfbewustzijn en narcisme erg interessante kost.’
het parool

www.uitgeverijbertbakker.nl
www.jjlderksen.com
€21,99

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

ISBN
9789035136038
Uitgever
Bert Bakker
Druk
2e
Verschenen
01-12-2010
Taal
Nederlands
Bladzijden
216 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Psychologie

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum