Lijmen Jan!

Lijmen Jan! relaas van de zoektocht naar een nieuwe levenspartner Jan van der Hoek

Jan van der Hoek schreef dit werk als zijn debuut. Het behandelt de periode in zijn leven, net voor het overlijden van zijn vrouw, en de jaren daarna. In die tijd ging hij, na daartoe, op haar sterfbed, door zijn vrouw zelf, te zijn aangezet, op zoek naar een nieuwe partner. Maar hoe pak je zoiets aan? Hoe vÝnd je een nieuwe partner?

In de tijd dat deze verhalen zich afspelen, was er nog geen internet, laat staan dat men ooit van Relatieplanet had gehoord. Dus ga je eens naar een (dans)gelegenheid voor alleenstaanden, je reageert op contactadvertenties in de krant, ¾f je plaatst er zelf ÚÚn! Ëf je neemt een relatiebemiddelingsbureau in de arm, en gaat daarmee op zoek.

Dit boek beschrijft de avonturen die hij beleefde met talloze 'kandidaat-levenspartners', zoals hij ze noemde, en de zieleroerselen die hem daarbij te beurt vielen. Het geluk van, zelfs op latere leeftijd, stapelverliefd worden, maar ook het verdriet van wÚÚr een mislukking. De twijfels, of een bepaalde persoon nu wel of niet goed bij hem zou passen, en of 'ze' het misschien t¾ch weer zou willen 'goedmaken', nadat hij het had 'uitgemaakt'.

Door de verhalen heen, speelt zijn groeiende bezorgdheid over de toestand in de wereld, en met name de toekomst van de mensheid op aarde. De alsmaar uitdijende wereldbevolking vormde in zijn ogen een toenemende aanslag op de kwaliteit van het milieu. Door het steeds grotere ruimtebeslag en grondstoffegebruik van 'De Mens', wordt 'De Natuur', waar hij intens van kon genieten, steeds verder naar de achtergrond gedrongen. Dat kan toch op den duur niet goed gaan? Misschien dat zijn muziek, 'ja, wel serieuze muziek!', hem, gaandeweg op de been heeft gehouden.

Helaas heeft de auteur de publicatie van zijn werk niet mogen meemaken. Hij overleed in januari 2008, na een kortstondig ziekbed, aan kanker. Juist vanwege zijn sterke wens, de wereld iets na te willen laten, 'om over na te denken', hebben zijn nabestaanden besloten zijn noeste arbeid alsnog 'wereldkundig' te maken. Waarvan akte!
€28,50

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

ISBN
9789057861093
Uitgever
Servo Uitgeverij DTP
Druk
1e
Verschenen
01-11-2010
Taal
Nederlands
Bladzijden
523 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Nederlandstalige literatuur

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum