Stil de tijd
ebook

Stil de tijd ebook Joke J. Hermsen

Geen tijd hebben - dat is een van de fundamentele ervaringen van onze tijd. In dit veelgeprezen en intussen ook veelgelezen boek neemt Joke J. Hermsen dit verschijnsel kritisch onder de loep. Vanuit het gedachtegoed van Henri Bergson, Ernst Bloch en Peter Sloterdijk ontwikkelt zij een nieuwe visie op het fenomeen tijd, waarin zij een onderscheid aanbrengt tussen kloktijd en innerlijke tijd. Zij stelt vragen als 'Van wie is de tijd?' en 'Bestaat er nog een persoonlijke tijd?' en legt haar oor te luisteren bij schrijvers en kunstenaars die deze innerlijke tijd in hun werk hebben verbeeld. Zij verkent het belang van rust, verveling, aandacht en wachten; ervaringen die sinds de Oudheid als belangrijke voorwaarden voor het denken en de creativiteit werden beschouwd, maar in het huidige economische tijdsgewricht weinig waardering krijgen.

Ten slotte schetst Hermsen de sociaal-politieke gevolgen van onze rusteloze en in veel opzichten op drift geraakte samenleving.

Over de auteur
Joke J. Hermsen is de auteur van diverse romans en essaybundels. Haar hele werk werd in 2008 met de Halewijnprijs bekroond. Haar roman De liefde dus werd genomineerd voor de longlist van de Libris Literatuurprijs 2009.
Let op, dit is een e-book! Please note: this is an ebook.
€9,49

Specificaties

ISBN
9789029573320
Uitgever
De Arbeiderspers
Datum
19-03-2010
Taal
Nederlands
Bindwijze
E-book
Genre
Nederlandstalige literatuur

Delen op

5 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending bij aanschaf van € 17,50 aan boeken (binnen NL)
  • Boeken en magazines die je nergens anders vindt
  • Advies in de winkel en per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum