Pot met Goud

Pot met Goud filosofische roman Kacob Gelt Dekker ; Jacob Gelt Dekker

Dualisme en samensmelting op een zoektocht langs historische wegen in Europa, AziÙ, het Midden-Oosten en Afrika leiden tot de ontdekking van Potten met Goud, Christendom, Jodendom en Islam gaan in de discussie naadloos in elkaar over vanuit Afro-Aziatische tradities. Kloosterlingen van Vatopedi en Sina´ discussiÙren. Pausen, koningen en keizers wedijveren met de wet om de macht. Predestinatie van Augustus tot Luther leidt tot islamitisch fatalisme en Osama bin Laden in Afghanistan.

Vanuit de Amsterdamse Gouden Eeuw worden uitgewiste sporen gevolgd, verbanden gelegd en waarheden onthuld. De reis gaat van Amsterdam naar Worms, Genua, Vatopedi, Sofia, Istanbul, Tuva, Samarkand, Khiva, Shiraz, Persopolis, Teheran, Hadramaut, Aden, Harar, Addis Abeba, Khartoem, MeroÙ Dongola, Aswan, Luxor, Alexandra, Timboektoe en Jeruzalem. Aan het einde van de tocht wacht een onvoorstelbare schat, de allergrootste Pot met Goud.

Jacob Gelt Dekker (Oterleek, 1948) publiceerde eerder bij uitgeverij Conserve de bundel columns Persona non Grata in 2007 en de twee de romans Het doel heiligt de middelen . Een Nederlandse werkstudent in IsraÙl eind jaren zestig (eveneens in 2007) en Oorlogskinderen (in 2008).

Vormgeving: Edd Simons
€24,99

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

ISBN
9789054292876
Uitgever
Conserve, Uitgeverij
Druk
1e
Verschenen
01-07-2009
Taal
Nederlands
Bladzijden
388 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Nederlandstalige literatuur

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum