Sturing en ruimte

Sturing en ruimte een nieuw managementconcept gebaseerd op de filosofie van de paradox L. van de Vorst ; Leo van de Vorst ; H. Roelofs ; Henk Roelofs ; Tekstbureau Taallent

Als manager wordt van u soms inspirerend leiderschap gevraagd, dan weer moet u een faciliterende coach zijn. Zo balanceert u tussen twee uitersten. Dat komt omdat er in Nederland twee organisatieconcepten zijn die elkaar nauwelijks lijken te vinden: de sturingsfilosofie die gelooft in efficiency, doelmatig handelen en sturen op cijfers en feiten en daarnaast de ruimtelijke filosofie die gelooft in talenten, ontwikkeling en evolutionair leren. Volgens de auteurs van Sturing en ruimte sluiten de twee elkaar niet uit. Sterker nog, ze kunnen elkaar versterken en maximaliseren.

'Wees autoritair én participerend, creëer chaos én orde', zo luidt het advies van de auteurs. Zij zijn ervan overtuigd dat deze instelling tot een nieuwe manier van organiseren leidt, waarbij innovatie vanzelfsprekend wordt. En in deze tijden zijn innovatieve ondernemers hard nodig. Het boek laat zien hoe u deze uitersten kunt combineren en daardoor maximaal kunt benutten. U wordt als manager uitgedaagd uw denkwijze te verbreden en verdiepen en zo effectiever na te denken over uw eigen handelen.

De volgende onderwerpen komen in het boek aan bod:
* Uitleg over het nieuwe managementconcept
* Organiseren in twaalf waarheden
* Sturing en Ruimte in de praktijk
* Quick scan Sturing en Ruimte.

De auteurs wonnen met hun filosofie van de paradox tussen sturing en ruimte de eerste prijs in een wedstrijd van het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie.
€31,90

Levering binnen: 5 werkdagen.

Specificaties

ISBN
9789013066814
Uitgever
Vakmedianet Management B.V.
Druk
1e
Verschenen
22-06-2009
Taal
Nederlands
Bladzijden
109 pp.
Bindwijze
Hardcover
Genre
Organisatie/management

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum