Eigen wegen

Eigen wegen Lynn Austin

1941. De Tweede Wereldoorlog woedt in alle hevigheid. Na de aanval op Pearl Harbour kunnen de Verenigde Staten niet langer afzijdig blijven. Vele mannen nemen dienst in het leger. Aan het thuisfront worden de vrouwen opgeroepen hun bijdrage te leveren in de oorlogsindustrie. Zo brengt de oorlog vier heel verschillende vrouwen bijeen...
VIRGINIA - een ongelukkige huisvrouw
HELEN - een vrijgezelle lerares
ROSA - een mondige Italiaanse
JEAN - een ambitieuze boerendochter
Zij geven aan de oproep gehoor en melden zich aan bij de Seneca-scheepswerf in hun woonplaats in Michigan. Ieder van hen heeft zo haar eigen reden om een baan te zoeken. Virginia snakt naar een doel in haar leven naast het huishouden. Rosa probeert zich los te maken van het ijzeren regime van haar schoonfamilie.
Helen neemt een veeleisende baan aan om haar eenzaamheid te verdrijven. En Jean wil zichzelf bewijzen in een mannenwereld door te gaan studeren.
Onder buitengewone omstandigheden ontstaat een ongewone vriendschap. Terwijl de wereld om hen heen in brand staat en niets meer is zoals het was, moeten zij hun plaats in het leven vinden en ontdekken wat liefde en opoffering werkelijk betekenen.
€15,00

Tijdelijk niet leverbaar

Specificaties

ISBN
9789029718158
Uitgever
Voorhoeve
Druk
4e
Verschenen
21-11-2006
Taal
Nederlands
Bladzijden
536 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Nederlandstalige literatuur
Vertaler
Roelof Posthuma

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum