Hoofdlijnen van de wet Mulder

Hoofdlijnen van de wet Mulder M. Barels

Reeks: Studiepockets strafrecht (24)

In deze studiepocket wordt een systematische bespreking gegeven van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften. Deze wet is alom bekend als de wet Mulder. Op grond van deze wet vindt de afdoening van een groot aantal verkeersovertredingen niet meer langs strafrechtelijke, maar langs administratiefrechtelijke weg plaats.
,br>Sinds de invoering (in 1990) is de wet Mulder diverse malen gewijzigd, onder meer op grond van ervaringen in de praktijk, door rechtspraak van de Hoge Raad en door de invoering van de Algemene wet bestuursrecht. Sinds 1 januari 2000 is het cassatieberoep vervangen door hoger beroep op het gerechtshof te Leeuwarden. De wetgever is druk doende met regelgeving die ook invloed zal hebben op de wet Mulder, zoals de wet OM-afdoening en de wet bestuurlijke boete fout parkeren en andere lichte verkeersovertredingen. Deze ontwikkelingen worden ook in dit boek besproken.

Over de auteur
Mr. M. Barels was vanaf 1982 werkzaam als docente straf(proces)recht aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. In 1989 promoveerde zij op het proefschrift getiteld 'Preventieve bevoegdheden in het verkeers- en vervoersstrafrecht'. Zij publiceert regelmatig op het terrein van het verkeersstrafrecht. Sinds 1 september 2002 is zij raadsheer in het gerechtshof te Arnhem.
€49,50

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

ISBN
9789013080889
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
Druk
4e
Verschenen
01-12-2010
Taal
Nederlands
Bladzijden
116 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Recht

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum