Onze boekhandels zijn open! Kom langs of bestel telefonisch, via WhatsApp, per e-mail of via de webshop. #steunjeboekhandel, ook online

Het mysterie van Mont Saint-Michel

Het mysterie van Mont Saint-Michel M. Chattam

Maxime CHATTAM
Het mysterie van Mont Saint-Michel
Een jonge vrouw die werkzaam is aan het gerechtelijk-geneeskundig instituut in Parijs, wordt door de Franse geheime dienst gedwongen voor onbepaalde tijd te verdwijnen: haar leven loopt gevaar omdat ze, buiten haar schuld om, betrokken is geraakt bij een groot politiek schandaal. In het begin van de winter van 2005 wordt ze ondergebracht in een kloostergemeenschap van monniken en nonnen op de beroemde Mont Saint-Michel.
Al snel ontdekt ze dat de geestelijken haar aanwezigheid niet al te zeer op prijs stellen en dat ze wordt bespioneerd: ze treft gecodeerde boodschappen aan in haar appartement en merkt dat er van tijd tot tijd iemand haar kamer doorzoekt. Ze legt zich echter bij haar nieuwe situatie neer in de wetenschap dat haar leven door het politieke schandaal voor altijd veranderd zal zijn en ze tracht zoveel mogelijk met het ritme van de kloosterlingen mee te leven. Tot het moment dat ze in een bibliotheek een mysterieus dagboek vindt. Geschreven in Egypte in het jaar 1928 door ene Jeremy Matheson, een Engelse rechercheur.
In dat jaar is Caïro in de ban van een serie gruwelijke moorden op kinderen. Hun lijken worden gevonden in de smalle, verlaten straatjes van de arme wijken van de stad of in de tombes in de necropolis, en hun lichamen zijn met veel geweld verminkt. De lokale bevolking is ervan overtuigd dat de moordenaar een 'ghoela' is, een vrouwelijke boze geest uit de verhalen van Duizend-en-één-nacht.
Met zijn bloedstollende thrillers, waarvan Het mysterie van Mont Saint-Michel (Le Sang duTemps) het absolute hoogtepunt is (in Frankrijk meer dan 150.000 exemplaren verkocht), bestormt de jonge auteur Maxime Chattam keer op keer de Franse bestsellerlijsten. Dit 'enfant terrible' van de Franse thriller wordt algemeen beschouwd als een vernieuwer van het genre.
'Een van de beste thrillerschrijvers van dit moment door de kracht van zijn intriges, de geloofwaardigheid van zijn personages en bovenal door zijn stijl die flirt met het fantastische, maar die toch altijd perfect realistisch blijft. Chattam weet optimaal gebruik te maken van ieders angsten en fobieën.' - Le M

Niet leverbaar

Deze titel is (nog) niet op voorraad.

Specificaties

ISBN
9789061121268
Uitgever
Karakter Uitgevers B.V.
Druk
1e
Datum
30-05-2007
Taal
Nederlands
Bladzijden
341 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Thrillers
Vertaler
F. Plaggemars
Thema
Thriller / spannende fictie

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

5 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending bij aanschaf van € 17,50 aan boeken  (binnen NL)
  • Verlengde retourtermijn voor je Sint- en kerstcadeaus: ruilen kan t/m 10 januari
  • Advies in de winkel en per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum