Wankel evenwicht

Wankel evenwicht neutraal Nederland en de Eerste Wereldoorlog M. Kraaijestein ; Martin Kraaijestein ; P. Schulten ; Paul Schulten

De neutraliteit van Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog betekende natuurlijk niet dat de geweldige gebeurtenissen in Europa en in mindere mate in de andere werelddelen ons land onberoerd lieten. Bij de gevechten kwamen niet minder dan tien miljoen soldaten om het leven. De intensiteit van het conflict zond gedurende vijfjaar schokgolven door de hele wereld. De condities werden gelegd voor de latere heftige ontwikkelingen in de twintigste eeuw. Er gaan dan ook steeds meer stemmen op om de periode van 1914 tot 1918 te zien als het eigenlijke begin van de moderne tijd. In ieder geval ontstond er in heel Europa een versnelde ontwikkeling in economische, politieke, sociale en militaire processen. Midden tussen de strijdende partijen gelegen bleef Nederland daar niet buiten.

Het belang van deze jaren maakt dat steeds meer recent historisch onderzoek zich is gaan richten op de Eerste Wereldoorlog. Deze bundel is een weerslag daarvan. Het bevat bijdragen van historici die zich al jaren specifiek met de lotgevallen van Nederland in deze bewogen periode bezighouden. Op basis van nieuwe bronnen en archiefonderzoek schrijven zij over uiteenlopende onderwerpen als de economie, het leger, medici, film, binnenlandse politiek en internationale relaties.
De artikelen geven veel nieuwe inzichten over een ook voor Nederland cruciale periode.
€24,95

Levertijd: 5 tot 10 werkdagen.

Specificaties

ISBN
9789059115408
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
Druk
1e
Datum
29-03-2007
Taal
Nederlands
Bladzijden
372 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Geschiedenis

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop dit boek bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,-.
  • Het Boekenweekgeschenk cadeau boven € 15,-.
  • Bestellen zonder registratie of login.
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling.

PostNL verzorgt de thuisbezorging voor de Athenaeum Boekhandels Je kunt met iDeal betalen bij de Athenaeum Boekhandels.

MINDBOOKSATH : athenaeum