Spreken met God

Spreken met God het Onze Vader voor jongeren van 16 jaar en ouder M. van Campen

Hoort God ons wel? Je hoeft geen filosoof te zijn om met zo'n vraag te zitten. Je zult maar jarenlang gebeden hebben voor een vriendin met kanker, die vervolgens toch overlijdt! Heeft bidden wel zin? In dit deel van Reflector gaan we onder andere in op het probleem van de gebedsverhoring.

Niet dat er pasklare antwoorden gegeven worden. Maar wel willen we samen zoeken naar wat de Bijbel ons zegt over de betekenis van het bidden. We gaan nadenken over het gebed dat Jezus zijn discipelen heeft geleerd. Het Onze Vader. Vaak dreunen we het op, zonder er bij na te denken. Als we niet oppasen, wordt het een ritueel, een dode gewoonte.

Wanneer we goed luisteren, blijkt het Onze Vader een machtig mooi gebed te zijn, waar we veel van kunnen leren. Tak van zaken komen naar aanleiding van dit gebed aan de orde. God aanspreken als Vader! Kan dat? Mag dat zomaar? Hoe kunnen we Gods Naam heiligen in de praktijk van elke dag? Wat betekent het gebed om dagelijks brood in onze consumptiemaatschappij? Kun je wel bidden om vergeving als je zelf niet vergeven wilt of kunt? Gaandeweg hopen we meer zicht te krijgen op deze vragen. En vooral: te groeien in ons gebedsleven. Bidden gaat echt niet vanzelf. Bidden moet je leren.

Over de auteur
Dr. M. van Campen doceerde jarenlang catechese aan de Christelijke Hogeschool Ede en is predikant van de hervormde gemeente Zwartebroek.
€8,50

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

ISBN
9789023930051
Uitgever
VBK Media
Druk
9e
Verschenen
06-09-2000
Taal
Nederlands
Bladzijden
72 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Religie
Illustraties
R. Ottow ; Roel Ottow

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum