In de put uit de put

In de put uit de put zelf depressiviteit overwinnen Nellie Wilschut ; Trimbos-instituut

Al vijftien jaar lang is de cursus ‘In de put, uit de put. Zelf depressiviteit overwinnen 18+’ een succesvol instrument om mensen met depressieve gevoelens te helpen deze gevoelens te overwinnen. De cursus wordt bij ruim negentig procent van de GGZ-instellingen in Nederland aangeboden, zowel groepsgewijs als individueel. Datzelfde geldt voor de cursus ‘In de put, uit de put. Zelf depressiviteit overwinnen 55+’, bedoeld voor ouderen met depressieve klachten. In deze herziene uitgave zijn beide zelfhulpcursussen samengevoegd tot één cursus voor mensen van 18 tot 99 jaar. De herziening is geschreven in opdracht van het Trimbos-instituut.

De oorspronkelijke cursussen zijn in deze hernieuwde uitgave samengevoegd, geheel herzien en teruggebracht tot zes lessen. De cursus helpt mensen hun somberheid te overwinnen, door inzicht te geven in de oorzaken ervan en door het aanreiken van praktische vaardigheden waarmee ze meer grip op hun depressieve gevoelens krijgen. Voorbeelden van deze vaardigheden zijn: meer plezierige activiteiten ondernemen, stoppen met piekeren, positief leren denken, sociale vaardigheden vergroten, opkomen voor jezelf en omgaan met spanning. Elke les bevat een uitleg over de behandelde vaardigheid en opdrachten waarin de cursist de vaardigheid oefent. Formulieren en invulschema’s ondersteunen hierbij. Een lijst met achtergrondliteratuur en een overzicht van websites en adressen van hulpverleningsinstellingen maken deze cursusmap compleet.

De cursus ‘In de put, uit de put’ werkt. De cursus is wetenschappelijk onderzocht en effectief bevonden. Bovendien toont de praktijk aan dat duizenden mensen baat hebben bij de vaardigheden die zij in de cursus hebben ontwikkeld. ‘In de put, uit de put. Zelf depressiviteit overwinnen’ is een bewerking voor de Nederlandse situatie van de cursus Omgaan met depressie, ontwikkeld door prof.dr. Peter Lewonsohn uit de Verenigde Staten.
€37,10

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

ISBN
9789006952414
Uitgever
ThiemeMeulenhoff bv
Druk
3e
Verschenen
01-01-2011
Taal
Nederlands
Bladzijden
111 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Diversen

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum