Culturele competentie

Culturele competentie de verrijking door verschillen Pieter J.M. van Nispen tot Pannerden ; P.J.M. van Nispen tot Pannerden ; Anita C.M. van Stralen ; A.C.M. van Stralen

"Mensen leven dagelijks met cultuur. Maar omgaan met cultuur is een hele kunst.
Dit boek gaat in op:

het begrip cultuur
de cultuurverschillen tussen landen
waarden
interculturele communicatie
omgaan met cultuurverschillen.
Om dit alles duidelijk te maken, gebruiken de auteurs een veelheid aan invalshoeken. Door het boek heen geven zij aan dat de culturen van landen eigenlijk het minst interessant zijn omdat ze zijn opgebouwd uit duizenden kleinere culturen. Uiteindelijk kom je uit bij het individu en zijn unieke combinatie van eigenschappen en ervaringen. Leren over cultuur is leren over jezelf en over anderen.

Dit boek biedt de basis van je culturele competentie, de combinatie van kennis, vaardigheden en houdingen op het gebied van cultuur. Studenten in het hbo moeten ongeveer tien competenties verwerven om hun diploma te krijgen en dan aan hun droomtoekomst te gaan werken. De culturele competentie zou tot de bagage van iedere student moeten behoren.

De auteurs hebben hun culturele competenties ontwikkeld door te wonen en werken in het buitenland, door te leren van hun fouten en door telkens opnieuw de theorieën te bestuderen. Anita van Stralen heeft niet-westerse Sociologie gestudeerd Zij werkt als preventiemedewerker bij Context, Centrum voor GGZ-preventie. Zij verzorgt de trainingen en voorlichtingen aan migranten. Zij werkte hiervoor bij het COA met vluchtelingen. Pieter van Nispen werkt als docent internationalisering bij de Hogeschool Rotterdam en werkte eerder bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Instituut Clingendael en een internationale consultancy.

Aanvullende informatie bij dit boek – een docentenhandleiding, casuïstiek, citaten en presentaties – is te vinden op www.culturelecompetentie.vangorcum.nl"
€19,95

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

ISBN
9789023245391
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
Druk
1e
Verschenen
01-03-2010
Taal
Nederlands
Bladzijden
264 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Communicatiewetensch

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum