Dossier Supertrends

Dossier Supertrends observeren, kwantificeren, inspireren Norbert Mirani ; Goos Eilander ; Carl Rohde

Trendwatchers signaleren, documenteren en bestuderen nieuwe ontwikkelingen in maatschappij en cultuur. Dossier Supertrends combineert trendobservaties en analyses, en inspireert om nieuwe kansen te zien en nieuwe wegen in te slaan.
De auteurs beschrijven in dit boek nieuwe trends. Maar dit boek wil meer. Na het signaleren van de trends begint het openbaren van de diverse betekenislagen die schuil gaan in de trend maar lang niet altijd meteen zichtbaar zijn. Aldus begint na het signaleren van een trend en na het openbaren van de betekenislagen ervan, de belangrijkste fase van professioneel trendwatchen: het analyseren van de trend op toekomst en potentie.
De analyse moet gebaseerd zijn op heel veel observaties, moet overtuigend geplaatst kunnen worden in een bredere sociale en culturele context, en de trend moet worden onderzocht op de omvang waarmee deze zich in het heden manifesteert en in de toekomst kan gaan manifesteren.

Carl Rohde leidt www.scienceofthetime.com, waar de input van duizenden trendwatchers gedestilleerd wordt tot gezaghebbende mentailiteitstrendsoverzichten. Rohde is daarnaast lector Trends & Innovatie aan Fontys Hogescholen en professor Trend & Innovatie aan de Escola Superior de Comunicacao Social te Lissabon.


Norbert Mirani heeft langer dan een decennium ervaring met trends. Hij werkt bij Sanoma Uitgevers waar hij zich onder meer bezighoudt met het Kenniscentrum. Ook is hij verbonden aan Science of the Time en Brandfuel Academy. Hij schreef tal van artikelen over trends, merken en positionering en het boek *Merken maken de Man*.


Goos Eilander leidt Trendbox, waar menige trend een gedegen kwantitatieve uitwerking krijgt – steeds op Europees niveau. Van zijn hand verscheen eerder onder meer *Naar 2020: een tijdreis in trends*.


Inhoudsopgave

Inleiding
1 De computergame-generatie
2 Jongeren
3 De waarheid over de man
4 Vrouwen
5 Stress-dertigers
6 Internet: het turbo-dorpsplein
7 Belevenis
8 Sustainability in the city
9 Van trends naar innovaties
Bijlage
€22,50

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

ISBN
9789055947096
Uitgever
Scriptum
Druk
1e
Verschenen
01-10-2010
Taal
Nederlands
Bladzijden
179 pp.
Bindwijze
Hardcover
Genre
Economie

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum