Is het dinsdag vandaag?

Is het dinsdag vandaag? oorlogsherinneringen P. Frank ; Peter Frank

Vanwege zijn naam wordt hem vaak gevraagd of hij familie is van Anne Frank. Dat weet hij niet zeker. Wat hij wel zeker weet is dat hij van Joodse afkomst is en dat zijn moeder er tijdens de Tweede Wereldoorlog alles aan gedaan heeft om die afkomst geheim te houden. Ook na de oorlog bleef ze erover in het vage, want je wist maar nooit ... Zelfs nu weet Peter nog maar weinig over zijn familie. Hij heeft alleen zijn fotoalbum, zijn jeugdherinneringen ... n zijn leven!

Familie of geen familie; het verhaal van Peter Frank (1935) is er niet minder om. Op een middag bladert hij door zijn fotoalbum en neemt hij je mee terug naar zijn jeugd in Den Haag. Zo beleef je de oorlog door de ogen van een kind. Dat levert een uniek tijdsdocument op, waar een generatie van oorlogskinderen hem dankbaar voor zal zijn. Ook als je niet van zijn generatie bent is dit boek een waardevolle bron van informatie als je meer wilt weten over het leven van alledag tijdens de Duitse bezetting. Wat hield kinderen bezig? Hun afkomst? De honger? De kou? De bombardementen? Of toch die verschrikkelijke vioollessen? Is het dinsdag vandaag? laat het je allemaal beleven.

Peter Frank is een geboren verteller, die eigenlijk al veel eerder had moeten beginnen met schrijven. Maar daar was hij te bescheiden voor. Met zijn scherpe observaties, zijn onafscheidelijke humor en zijn vitale relativeringskracht heeft een unieke kroniek van een bizarre kindertijd afgeleverd ...
€19,95

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

ISBN
9789077490365
Uitgever
Lemmens, Uitgeverij
Druk
1e
Verschenen
16-06-2009
Taal
Nederlands
Bladzijden
332 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Literatuur overige

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum