Onze boekhandels zijn open! Kom langs of bestel telefonisch, via WhatsApp, per e-mail of via de webshop. #steunjeboekhandel, ook online

Stroomlijning van het hoger beroep in strafzaken

Stroomlijning van het hoger beroep in strafzaken P.G. Wiewel ; R.E. de Winter

Reeks: Prinsengrachtreeks (2007/1)

Bij Wet van 5 oktober 2006 is een aantal bepalingen over het hoger beroep in strafzaken veranderd. De wet heeft de naam "Stroomlijnen hoger beroep" meegekregen. In het Nederlands politiek jargon van de laatste decennia betekent stroomlijning dat vanuit doelmatigheidsoverwegingen bordjes worden verhangen. Dat is bij deze wet niet anders. Voor strafzaken die in eerste aanleg eindigen met een geldboete tot ? 500 is een tweede (feitelijke) instantie geen zekerheid meer, maar onderworpen aan het verlof van de voorzitter van het gerechtshof. Bovendien wordt, voorzichtig, een grievenstelsel geïntroduceerd, terwijl ook het vereiste van eenstemmigheid bij het appèlcollege, ooit bedoeld als waarborg voor de verdachte in bepaalde situaties, is komen te vervallen. Daarnaast zijn nogal wat technische veranderingen doorgevoerd.

De inwerkingtreding van deze wet zal gefaseerd in 2007 plaatsvinden. De auteurs, vrijwel allen raadsheer in het Gerechtshof te Amsterdam, hebben een poging gewaagd de (mogelijke) consequenties van een en ander te belichten.
€24,50

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen.

  Zet op verlanglijst

Specificaties

ISBN
9789069167114
Uitgever
Juridische Uitgeverij Ars Aequi
Druk
1e
Datum
15-02-2007
Taal
Nederlands
Bladzijden
166 pp.
Bindwijze
Hardcover
Genre
Recht

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

5 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending bij aanschaf van € 17,50 aan boeken  (binnen NL)
  • Boeken en magazines die je nergens anders vindt
  • Advies in de winkel en per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum