De verborgen Shakespeare

De verborgen Shakespeare toen pas begon de storm van mijn ziel P. Liefhebber

De experts begonnen zich erbij neer te leggen dat Shakespeares komedie 'De storm' voor altijd onverklaard zou blijven. Met DE VERBORGEN SHAKESPEARE pakt theatercriticus Peter Liefhebber de handschoen op en vergelijkt hij stukken en sonnetten van Shakespeare met het werk van andere denkers en kunstenaars, en ook met mythologische vertellingen en mystieke rituelen. Zijn door tal van voorbeelden onderbouwde conclusie luidt: 'De storm' is, net als Mozarts 'De toverfluit', een sprookje over bewustwording en evolutie van de mens.

Peter Liefhebbers eerste toneelrecensies verschenen al in 1963 in de toenmalige Delftsche Courant en een aantal andere regionale kranten. In de jaren zeventig
was hij onderwijs- en parlementair redacteur van De Telegraaf, maar keerde begin jaren tachtig terug naar zijn oude liefde: het theater. Na 1981 kwamen er voor De Telegraaf meer dan 3000 recensies bij.


In DE VERBORGEN SHAKESPEARE combineert Peter Liefhebber zijn belangstelling voor theater met die voor filosofie en metafysica.
In dit onthullende boek gaan kunst, filosofie
en spiritualiteit hand in hand. Plato, Dante, Shakespeare, Goethe en andere kunstenaars komen eruit naar voren als vertegenwoordigers van een oude wijsheidstraditie.

Niet leverbaar

Deze titel is momenteel niet te bestellen.

Specificaties

ISBN
9789062710447
Uitgever
Milinda Uitgevers B.V.
Druk
1e
Verschenen
28-04-2008
Taal
Nederlands
Bladzijden
368 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Economie

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum