Kabul & Kamp Holland

Kabul & Kamp Holland over de stad en de oorlog P. ter Velde

Reeks: NOS-correspondentenreeks (nr. 10)

Kabul ademt de sfeer van oorlog. Verwoeste gebouwen, oude kastelen en kleurrijke spandoeken van de nationale held Achmed Sjah Massoud tonen het verleden, duizenden politieagenten en beveiligers met Kalashnikovs het heden. Massoud vocht en versloeg de Sovjet-troepen en typeert daarmee de geschiedenis van Afghanistan. Alexander de Grote, Amerikanen, Britten, Russen, Perzen, IndiÙrs en vele anderen konden het land niet bedwingen. Altijd was er wel ergens in de provincies verzet tegen het centrale gezag, tot op de dag van vandaag.

Nederland probeert de inwoners van ÚÚn van die provincies, Uruzgan, ervan te overtuigen de regering in Kabul te erkennen. Door wederopbouw moesten de harten van de bevolking voor het centrale gezag gewonnen worden. Maar de wederopbouwmissie werd al snel een vechtmissie.

Kabul & Kamp Holland - over de stad en de oorlog is een boek met verhalen van mensen. Over Kabul na de Taliban, de geschiedenis van de stad met zijn vele oorlogen en over de Nederlandse strijd in het zuiden.

Over de auteur
Peter ter Velde (Zwolle, 1964) reisde als verslaggever van het NOS-Journaal naar diverse oorlogs- en crisisgebieden, zoals IsraÙl, de Palestijnse gebieden, Egypte, Libanon, Hait´ en IndonesiÙ. Daarvoor was hij van 1996 tot 2001 corespondent in IsraÙl voor het Radio 1 Journaal. Vanaf het begin van de Nederlandse missie in Uruzgan heeft hij zich gespecialiseerd in Afghanistan.

Dit is het tiende deel van de reeks van NOS-correspondenten over hun stad.
€19,95

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

ISBN
9789054292739
Uitgever
Uitgeverij Conserve
Druk
1e
Datum
01-07-2008
Taal
Nederlands
Bladzijden
227 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Biografieen literair
Illustraties
E. Feijten

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop dit boek bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,-.
  • Bestellen zonder registratie of login.
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling.

pro-mbooks1 : athenaeum