Emoties bij honden

Emoties bij honden de basis van de band tussen mens en dier Paul de Vos

Het is recent vast komen te staan dat ook dieren net als mensen emoties en een persoonlijkheid hebben. Om een goede band met het huisdier te ontwikkelen moet de persoonlijkheid klikken met die van de baas en moet de baas ook aandacht hebben voor het emotionele leven van het huisdier. Bij een goede band tussen dier en baas worden zowel bij het dier als bij de baas hormonen vrijgemaakt waardoor mens en dier zich geestelijk en lichamelijk beter gaan voelen.

Dit heeft een duidelijke biologische basis. Sommige psychiaters trekken deze hormonale basis van gevoel van welzijn bij contact met huisdieren door naar de enorme toename in emotionele ziekten zoals ADHD en autisme. Deze psychiaters geloven dat de nog steeds toenemende verstedelijking en het daardoor afgenomen contact tussen (huis)dieren en kinderen de toename van gedrags- en emotionele problemen in de hand werkt. Hoe dit allemaal zit leest u in dit boek.

Het boek is toegankelijk voor iedere huisdierbezitter en is aan te bevelen als u wilt begrijpen wat er in een hondenhoofd omgaat.
€17,95

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

ISBN
9789059723627
Uitgever
Eburon Uitgeverij B.V.
Druk
1e
Verschenen
01-07-2010
Taal
Nederlands
Bladzijden
125 pp.
Bindwijze
Hardcover

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum