Onze boekhandels zijn open! Kom langs of bestel telefonisch, via WhatsApp, per e-mail of via de webshop. #steunjeboekhandel, ook online

Tonusonderzoek bij kinderen

Tonusonderzoek bij kinderen R. van Empelen

Beperkingen van de motoriek bij kinderen kunnen van heel verschillende aard zijn en door verschillende soorten stoornissen worden veroorzaakt Het tonusonderzoek bij kinderen is in de afgelopen jaren verder ontwikkeld en beschreven. In deze tweede druk van Tonusonderzoek bij kinderen worden de vier meest bekende tonusmetingen beschreven.

Aan de hand van foto's wordt uitleg gegeven over uitgangshouding en uitvoering van de verschillende tonusonderzoeken. De vier geselecteerde meetinstrumenten zijn: Modified Ashworth Scale. Tardieu Scale, de SPAT (SPAsticity Test) en het bewerkte tonusonderzoek volgens Amiel Tison.

Het tonusonderzoek vormt een onderdeel van de uitgebreide motorische diagnostiek die voorafgaat aan een behandeling. Zonder een gericht onderzoek en een goede probleemanalyse kan er immers geen goede behandeling plaatsvinden. Het is aan de onderzoekers en behandelaars om een keuze te maken in de meest geschikte methode van tonusonderzoek, afhankelijk van de vraagstelling en doelstelling.

€66,95

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen.

  Zet op verlanglijst

Specificaties

ISBN
9789031350582
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
Druk
1e
Datum
19-07-2007
Taal
Nederlands
Bladzijden
92 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Geneeskunde
Thema
Fysiotherapie
Industriële of beroepsopleiding
Gynaecologie en verloskunde

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

5 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending bij aanschaf van € 17,50 aan boeken  (binnen NL)
  • Boeken en magazines die je nergens anders vindt
  • Advies in de winkel en per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum