De kunst van het fotoarchief

De kunst van het fotoarchief 170 jaar fotografie en erfgoed Roger Kockaerts ; Johan Swinnen

Dit boek biedt de lezer een overzicht van de diverse beeldvormen en toepassingen die de fotografie gedurende haar 170-jarig bestaan heeft gekend. Het maakt de lezer wegwijs in de verschillende fotografische procedÚs, van de daguerreotypie in 1839 tot de digitale fotografie vandaag. Deze publicatie is het resultaat van bijna vijftig jaar onderzoek door Roger Kockaerts, stichter van Atelier pH7 te Brussel, en van een jarenlange samenwerking met kunsthistoricus Johan Swinnen.

De kunst van het fotoarchief maakt je stap voor stap een deskundige in het identificeren en het determineren van historische en hedendaagse fotografische procedÚs.

De kunst van het fotoarchief is een noodzakelijk hand-, lees-, kijk- en werkboek bij de invulling van beheers- en bestuursfuncties, voor erfgoedconsulten, voor conservators, voor docenten en studenten fotografie. Maar ook voor iedereen die van fotografie houdt en eindelijk werk wil maken van het zorgzaam ordenen van de familiealbums en de talloze foto's die ongeordend bewaard zitten in de schoendozen.
€34,95

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

ISBN
9789054875406
Uitgever
Academic & Scientific publishers
Druk
1e
Verschenen
01-07-2008
Taal
Nederlands
Bladzijden
486 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Fotografie

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum