Onze boekhandels zijn open! Kom langs of bestel telefonisch, via WhatsApp, per e-mail of via de webshop. #steunjeboekhandel, ook online

Het nachtspook

Het nachtspook verhalen Max Rouquette

De bundel Het nachtspook introduceert het werk van Max Rouquette (1908), auteur van talloze werken van proza, poëzie en toneel, geschreven in het modern Occitaans, de taal van de Languedoc, een streek in zuidelijk Frankrijk.

De verhalen van Ruoquette spelen zich af in een wereld van grimmige landschappen, met hun woeste en weelderige begroeiing, bucolische valleien, wolkenloze luchten en met sterren bezaaide nachten. In zuivere poëtische taal weet hij een wereld van wrede spiritualiteit op te roepen en de verhevenheid te vatten van nederige mensen die leven in een wereld vol beangstigend mysterie en onder zijn pen mythische dimensies krijgen. Rouquette is de schrijver van het universele, elke nuance is raak, elk beeld precies, het ritme muzikaal. Zijn verhalen roepen een niet zozeer verloren alswel vergeten wereld op vol reminiscentie aan lang vervlogen tijden, vol verwondering en verlangen, verschrikking en eenzaamheid.

Niet leverbaar

Deze titel is (nog) niet op voorraad.

Specificaties

ISBN
9789071127618
Uitgever
Coppens & Frenks
Taal
Nederlands
Bladzijden
168 pp.
Bindwijze
Linnen band
Genre
Nederlandstalige literatuur

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

5 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending bij aanschaf van € 17,50 aan boeken  (binnen NL)
  • Verlengde retourtermijn voor je Sint- en kerstcadeaus: ruilen kan t/m 10 januari
  • Advies in de winkel en per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum